Annons
Annons


Jordgubbar med balsamicosås

Det här receptet verkar kanske knasigt när man läser ingrediensförteckningen, men oj vad gott det är! Såsen tar glass och jordgubbar till nya höjer.


Spännande topping till glass och bär.

Spännande topping till glass och bär.

 

Bärdessert

4 port
Tid: 30 min

1 liter jordgubbar
vaniljglass

Balsamicosås:
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 dl balsamvinäger

Annons

1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt det småkoka på medelvärme tills det är simmigt, 15–20 min.

2. Tillsätt balsamvinäger och koka såsen i ytterligare 5–10 min.

3. Servera såsen rumstempererad med jordgubbar och glass.

Gilla Allas.se på Facebook

Tips!
Om såsen stelnar för mycket – värm på den något och späd med lite vatten och balsamvinäger.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(46)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…