Annons
Annons


Krämig flädermousse med jordgubbar – glutenfritt

Det smakar sommar! Gör en krämig mousse smaksatt med flädersaft och låt den vila i kylen. Skriva över generöst med bär. Perfekt när du vill förbereda.


Fräsch dessert med mycket sommarsmak.

Fräsch dessert med mycket sommarsmak.

Jordgubbar med flädermousse

4 port
Tid: ca 20 min + ca 2 tim i kyl

1/2–1 liter jordgubbar

Mousse:
2 1/2 gelatinblad
2 ägg (vitor + gulor)
3 msk socker
fint rivet skal från 1 liten citron
1 msk pressad citronsaft
2 dl vispgrädde
1 dl konc fläderblomssaft

Annons

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.

2. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner citronskal och -saft.

3. Vispa äggvitorna i en separat bunke till hårt skum. Vispa även grädden för sig, fluffig men inte för hårt.

4. Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan, lägg dem sedan i en kastrull med fläderblomssaften och smält under försiktig omrörning. Låt svalna till simmig konsistens.

5. Rör ner gelatinlösningen i den inte alltför kalla äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden och sist de vispade äggvitorna. Smaka av om ev mer socker behöver tillsättas. Häll upp i vackra glas, låt stelna i kyl, minst 2 tim.

6. Skiva jordgubbarna och lägg på moussen vid servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka mer glutenfritt – chokladmaräng med bär. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(29)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…