Annons
Annons


Känner du till tricket som gör jordgubbarna ÄNNU nyttigare?

Våra mest älskade sommarbär är fullproppade med vitaminer och antioxidanter. Här är tricket som gör jordgubbarna ännu nyttigare!


Jordgubbar.

Läs om hur jordgubbarna blir ännu nyttigare!

Inte nog med att jordgubbar är fullproppade med C-vitamin, folat och järn – de är kalorisnåla också. Dessutom sägs de skydda mot både hjärtinfarkt och stroke.

Enligt en ny studie kan ett halvt kilo jordgubbar om dagen sänka det onda LDL-kolesterolet och förbättra cellernas och blodplättarnas funktion. Forskarna bakom studien menar att det är flavonoider, en grupp antioxidanter, som är extra gynnsamma för hjärthälsan.

Annons

Vill du få ut ännu mer av superbären ska du tänka på följande:

1. Ät jordgubbarna hela.
2. Ät jordgubbarna kylskåpskalla.

Om du skivar de röda bären förlorar de nämligen en hel del C-vitamin, eftersom vitaminet bryts ner av syret som bären utsätts för vid delning. Hela bär innehåller cirka 12 procent mer C-vitamin än delade.

Förvarar du dessutom jordgubbarna i kylskåpet, och äter dem kalla, bevaras vitaminerna ännu bättre.

Enkelt trick för nyttigare gubbar i sommar, eller hur? Ät och njut – och välj gärna ekologiska!

Läs också: Nyhet: Så kan jordgubbar hjälpa dig att gå ner i vikt!

Jordgubbar

Av Jennie Sandberg/MåBra


(69)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…