Annons
Annons


Firarmuffins med jordgubbar


jordgubbsmuffins

Fira nationaldagen med supergoda muffins!

ca 15–17 st

Smet:
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
3/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
skal från 1/2 citron

Fyllning:
1 1/2–2 dl jordgubbssylt
3 dl vispad grädde

Annons

Garnering:
jordgubbar
citronmeliss

1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Vänd i mjölken och citronskalet under försiktig omrörning tills allt är blandat!
2. Fördela smeten till 2/3 i stadiga muffinsformar. Grädda i 200°, 12–15 min tills de är precis klara. Låt dem svalna.
3. Skär av ett lock, gröp ur dem något. Lägg en stor tesked sylt i varje urgröpning.
4. Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss. Sätt ev tillbaka locket lite vid sidan om grädden och garneringen. (Bakom flaggan i bild.)

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler ljuvliga recept med jordgubbar hittar du om du klickar HÄR»»

 

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…