Annons
Annons


Maffig jordgubbstårta med vit choklad

Det smakar sommar! Lättbakad tårta med härlig fyllning av jordgubbar i krämigaste form. Varva med vispad grädde i tre lager och hyvla över vit choklad. Garanterad succé!


Lättbakad och makalöst mumsig jordgubbstårta!

Jordgubbstårta med vit choklad

8–10 bitar
Tid: ca 1 tim

Botten:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1/2 dl hett vatten

Fyllning & garnering:
ca 5–6 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar (500 g)
1 dl jordgubbssaft (utspädd men stark)
1–2 msk socker
2 tsk potatismjöl
50–75 g vit choklad

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner försiktigt till en jämn smet. Rör till sist ner vattnet.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad form 22–23 cm i diam. Grädda i 180° ca 25–30 min. Prova med sticka och låt svalna något innan den stjälps upp.

3. Vispa grädden. Skiva jordgubbarna (spar några till garnering) och sjud med saft och socker. Tillsätt potatismjölet lite i taget tills det blir lagom simmigt. Koka upp till första bubblan. Låt svalna.

4. Dela kakan i tre delar, fördela jordgubbskräm och vispad grädde emellan. Spritsa gräddtoppar ovanpå och garnera med färska bär. Mjukgör försiktigt chokladen i mikron. Hyvla vit choklad över.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Jordgubbstårta på fiffigt vis

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…