Annons


Julaktiviteter i Salzburg


julmarknad i salzburg

I Salzburg är det alltid något på gång och särskilt kring jul sjuder staden av aktivitet. Som alltid kombinerar en många vintergäster några dagars skidåkning med en stadsvistelse. Men under december kommer många av besökarna till Salzburg enkom för att ta del av de fantastiska julkonserterna och julmarknaderna.

Annons

Populär julmarknad i hjärtat av Salzburg

Salzburgs Christkindl-marknad som anordnas på Domplatz och Residenzplatz är en riktig publikmagnet. Den berömda marknaden är både den största och den äldsta julmarknaden i staden. Det är över 500 år sedan som den hölls för första gången. Marknaden beräknas locka cirka en miljon besökare som kommer från hela världen. Christkindl-marknaden i Salzburg anordnas inte bara för stadens turister. Minst hälften av besökarna är lokalbefolkning, vilket ger en skön stämning.

Gilla Allas.se på Facebook

I år äger Christkindl-marknaden i Salzburg rum mellan den 20 november och 26 december, och har du möjlighet att besöka den kan du hämta inspiration i de många presentstånden och leta efter de perfekta julklapparna. Du kan också provsmaka lokala delikatesser. De små bodarna rymmer ett överflöd av sötsaker, rostade kastanjer och pepparkakor och luften fylls av glühweinsdoft. Underhållningen som gästerna bjuds på består av allt från dans och musik till utställningar och tävlingar. För alla som befinner sig i närheten av Salzburg är denna marknad ett måste. Läs mer på: www.christkindlmarkt.co.at

Romantisk adventsmarknad i vacker miljö

Julmarknaderna har en lång tradition i Salzburg och den här marknaden på Mirabell-torget är nog den mest vackert belägna. Ett bedårande 400 år gammalt barockslott utgör bakgrunden. I slottets park spelades flera av scenerna i musikalfilmen Sound of Music in. Julmarknaden på Mirabell-torget äger rum mellan den 20 november och den 24 december och onsdagar, lördagar och söndagar bjuds gästerna på musikunderhållning.

Salzburgs mest romantiska marknadsupplevelse är nog marknaden på Hellbrunn-slottet. Höjdpunkten är att följa den fackelupplysta gången till den inre slottsgården där de hundratals julgranarna skapar en sagolik julstämning. Den magiska Hellbrunner Adventzauber-marknaden äger också rum mellan den 20 november och 24 december.Besökarna bjuds på mängder av spännande överraskningar, konsthantverk och matupplevelser. Familjeunderhållningen består av konserter och barnaktiviteter som ponnyridning, bakning och lägereld. Läs mer på: www.weihnachtsmarkt-salzburg.at och www.hellbrunneradventzauber.at

Marknad i en av Europas största fästningar

Salzburg bjuder på ännu en marknad och den anordnas mitt i stadens främsta kännetecken, Hohensalzburg-fästningen, som är en av Europas största medeltida borgar. Borgen började byggas 1077 och 1462 förstärktes den med en ringmur och torn. Här känner man verkligen historiens vingslag. Adventsmarknaden i fästningen i Salzburg hålls varje fredag, lördag och söndag under advent samt den 8 december. Då finns det möjlighet att komma innanför murarna och njuta av de vackra omgivningarna. När stadens tak är täckta av snö är det omöjligt att inte stanna upp och njuta av den vackra utsikten innan man utforskar de många bodarnas konsthantverk, presentidéer och kulinariska läckerheter. Läs mer på: www.salzburg-burgen.at

Adventskonserter i Mozarts stad

Det bästa sättet att komma i julstämning är att först besöka en av stadens julmarknader och sedan vila benen på en adventskonsert. Det arrangeras många sådana under dagarna före jul.

En av de största konsertupplevelserna bjuds mellan den 28 november och 14 december då det är adventssång i Salzburgs stora festspelhus. Över 150 sångare, musiker och skådespelare underhåller publiken med årets föreställning ”Stjärnskådaren”. Temat för föreställningen är människans längtan efter ljus och fred och handlingen kretsar kring en stjärnskådare som betraktar universum genom sin kikare och plötsligt får syn på scenen med Maria och Josef och herdarna som upptäcker den stora stjärnan. Han får uppleva hur änglarna sprider glädjens budskap.

Även i St. Andrä-kyrkan som ligger vid Mirabell-torget, arrangeras konserter. Här kan besökarna uppleva advent som i forna Salzburg mellan den 29 november och 14 december. Föreställningen ”Det var en gång” tar med gästerna på en stämningsfull resa tillbaka till barndomens jular, och underhåller med folk- och barockmusik samt scener ur teaterpjäser.

Klassisk musik i kombination med folkmusik är temat både på de stämningsfulla adventskonserterna i Romanischen Saal i det berömda St. Peter-klostret (28 november till 17 december) och på adventskonserterna i riddarsalen i Hohensalzburg-fästningen (27 november till 29 december) samt på adventskonserterna i St. Blasius-kyrkans gotiska sal (29 november och 21 december).

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…