Annons
Annons


Julens sånger som tema

För 49:e året i rad bjuder Royal Copenhagen in kända danskar att duka flaggskeppsbutikens julbord – en tradition som blivit ett fast inslag i den köpenhamnska juldekoren. Årets tema är "Julens sånger". Sex berömda sångerskor tolkar sin favoritjulsång i poetiska, personliga och spektakulära bordsdukningar.


Sångerskan Caroline Hendersons julbord hyllar både hennes svenska rötter och de storstadsmetropoler som hon har bott i. Därför möter den skandinaviska stilen från filmen ”Fanny och Alexander”storslagna metropoler som Paris och New York i en vacker dukning som visar en jul som går över traditioner och landsgränser.

De utvalda som dukat varsitt bord är Caroline Henderson, Marie Carmen Koppel, Hella Joof, Julie Berthelsen, Anne Dorthe Michelsen och Cæcilie Norby.

När Royal Copenhagen slår upp dörrarna till årets julbord 2012 får besökarna uppleva en tematisk och visuell tolkning av sex av julens mest stämningsfulla sånger. Borden är dukade av sångerskor som har sjungit – eller själva skrivit – julsånger, alla med sin egen speciella relation till julen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Det är gratis inträde till julborden som är populära inslag i den danska julen och varje år har julborden cirka 250 000 besökare.

Var: Royal Copenhagens butik på ströget i Köpenhamn, Amagertorv 6.

När: 15 november till och med 31december.

Sångerskan Julie Berthelsen har återskapat en bit av Grönland, och serverar julmiddagen i ett imponerande och sprakande isberg.

Med utgångspunkt i psalmen ”Det är en ros utsprungen” skapar sångerskan Marie Carmen Koppel ett pampigt men ombonat julbord.

Med utgångspunkt i psalmen ”Härlig är jorden” har Anne Dorthe Michelsen skapat ett bord med samma innerlighet som återfinns i hennes musik.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…