Annons
Annons


Julgodis på 10 minuter!

Supersnabbt och gott julgodis med mandel!


Gott pyssel i väntan på tomten! Tänk på att sockret blir mycket varmt när du hettar upp det.

Supersnabbt och gott!

Mandelbräck
Tid: ca 10 min

3 1/2–4 dl socker
1 påse, 50 g, mandelspån
1 påse, 50 g, hel skalad mandel

1.Häll sockret i en tjockbottnad vid panna eller i en gjutjärnspanna. Smält sockret på medelvärme utan att röra för mycket.
2.Rör så försiktigt att osmält socker glider ner i det smälta tills allt har smält och blivit ljusbrunt.
3.Tillsätt mandeln, rör om kvickt och häll ut på bakpappersklädd plåt. Försök att breda ut till ett jämnt lager. Låt stelna och bryt i bitar.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Tips! Ju större mängd socker, desto svårare. Får du problem, börja om igen.
Obs! Det smälta sockret blir mycket varmt!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också: Fler recept på julgodis!

Söta att se på och försvinnande goda är snöbollarna av vit choklad med kokos och aprikoser.

Söta att se på och försvinnande goda är snöbollarna av vit choklad med kokos och aprikoser.


(176)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…