Annons
Annons


Julis blommor

Två härliga sommarblommor som ger färg och karaktär till planteringar och som även är perfekta till snitt har Blomsterfrämjandet valt till månadens blommor...


Sommarrudbeckia

Sommarrudbeckia.

Sommarrudbeckian lyser upp med olika nyanser av gult och daggsalvian bidrar med friska blå nyanser.

Sommarrudbeckia, Rudbeckia hirta blommar från mitten av sommaren tills frosten tar dem. Blommorna är stora och prästkrageliknande, och de blommar i lysande färger. Det finns både enkel- och dubbelblommande sorter. Den trivs i soligt läge och vill ha regelbunden vattning. De är mycket tåliga och kan planteras ut i nästan alla lägen. De låga sorterna fungerar utmärkt i krukor, antingen tillsammans med andra växter eller som solitär.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Daggsalvia, Fairy Queen.

Daggsalvia, Salvia farinacea lockar fjärilar och humlor. Den blommar från juli tills frosten tar den och den är omgiven av insekter som ger liv till planteringen. Daggsalvia betraktas i Sverige som ettårig, fast den egentligen är perenn. Den trivs bäst i näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Är jorden kalkrik är det en bonus. Läget ska vara varmt och så soligt som möjligt. Vanligtvis blommar daggsalvian med blåa spiror, men det finns även vitblommande namnsorter. Bladverket är silvrigt grönt.

Daggsalvia passar perfekt som kantväxt till rosor och i perennrabatten, i krukor tillsammans med andra sommarblommor och som snittblomma i sommarens buketter.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…