Annons
Annons


Lingonkaka med julsmak

Ljuvlig saffranskaka med härlig citronglasyr!


lingonkaka med saffran

Tid: ca 55 min

1 kuvert saffran + 1 sockerbit + 1 msk okryddad sprit
1 msk rivet citronskal
saft av 1 citron
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Annons

Glasyr:
ca 2 dl florsocker
1–2 msk pressad citronsaft
lingon

1. Stöt saffran och sockerbit i mortel och lös upp med brännvin. Blanda med citronskal och -saft. Låt dra en kort stund.
2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt saffran/citron.
4. Häll smeten i en smord form, ca 1 1/2 lit. Grädda i 200°, 35–40 min. Prova med sticka, den ska bli precis torr. Låt kallna och lossa bottnen.
5. Rör samman glasyren. Skeda över glasyren och garnera med lingon.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 

LÄS OCKSÅ


(14)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…