Annons
Annons


Julklappstips för små barn!


leksak från Fisher Price

Julen är många barns favorithögtid. Som förälder söker man ofta den perfekta presenten, men vad kan man tänka på när man handlar julklappar till små barn? Här är en guide som visar vägen till presenterna som får barnens ögon att tindra lite extra.

Hyllorna i leksaksaffärerna är fulla av färgglada och högljudda julklappsidéer. Men vad ska man tänka på för att hitta den perfekta presenten att lägga under granen till barn under tre år? Här är några goda råd och tips på vad du kan tänka på för att inte bara hitta leksaker som gör ditt barn glad utan som även är utvecklande.

Gilla Allas.se på Facebook

Lek och utveckling

Leksaker är inte bara färgglada och roliga, de kan också i allra högsta grad främja barnens fysiska, sociala, språkliga och kognitiva förmågor och stimulera fantasin. Barn lär sig genom att leka så det är viktigt med leksaker som är anpassade efter deras förmågor och specifika utvecklingsnivå.

Leksaker som utvecklar motoriken

Leksaker kan hjälpa till att utveckla motoriska förmågor såsom koordination, balans och styrka.

Musikleksaker för små och stora barn

Barn älskar musik. När de lyssnar på musik hör de inte bara själva ljuden, utan de tänker på musiken, rör sig till den och lägger den på minnet. Därför kan musikleksaker uppmuntra till rörelse, vilket i sin tur utvecklar motoriken, förbättrar minnet och främjar barnets sociala utveckling.

Leksaker utvecklar kreativiteten

Det finns många sätt att uppmuntra små barns kreativitet. Ett självklart sätt är att använda leksaker som utmanar barnets sociala förmåga och som sätter fart på fantasin genom rollekar. Med minifigurer kan barn hitta på olika personligheter och låta figurerna interagera med varandra – antingen på egen hand eller tillsammans med andra barn – och på så sätt lär de sig att tänka kreativt kring sociala relationer. Genom att leka med hus, bilar och djur lär de sig om vanliga vardagsaktiviteter.

Leksaker som inspirerar till problemlösning

Leksaker såsom lådor, klossar och pussel utvecklar barnens koncentration och problemlösningsförmåga, vilket de har stor nytta av när de senare börjar i skolan och genom hela vuxenlivet.

Bra leksaker

Vad är en bra leksak? En bra leksak är tålig och säker, den är rolig att leka med och spännande för barnet. Den ska stimulera kreativiteten och fantasin och uppmuntra nyfikenhet och uppfinningsrikedom. En bra leksak är ett redskap för utveckling, den är utmanande men inte frustrerande, den kan användas om och om igen, barnet kan interagera med den och den tillgodoser behoven hos växande barn.

Guiden kommer från företaget Mattel som bland annat säljer Fisher Price-leksaker.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…