Annons
Annons


Julklappstips för stora och små djurälskare


Här kommer tre perfekta julklappsboktips till alla djurälskare – stora som små!

Den första är en uppföljning och sådana brukar man vara lite misstänksam mot. Men när det gäller gatukatten Bob blir man inte besviken! Mitt liv med Bob är precis lika rörande och fängslande som sin föregångare Gatukatten Bob.

Annons

Äntligen får vi veta hur det gick sedan för den före detta missbrukaren James Bowen, som när han var på botten tog hand om den sjuka och luggslitna gatukatten som han valde att kalla Bob.

När Bob och James möttes var James en hemlös gatumusikant och var beroende av sin dagliga dos metadon. Men med Bobs hjälp lyckades han styra in sitt liv på en bättre bana.

I Mitt liv med Bob (NoNa förlag) fortsätter James på deras berättelse. James berättar öppenhjärtigt om hur Bob fortsatt att vara hans skyddsängel, hjälpt honom genom tuffa perioder och till och med klarat honom ur livsfarliga situationer…

”Mitt liv med Bob” finns att köpa hos de flesta bokhandlare och i nätbokhandeln.

Vem vill ha Sumpen

Bok nummer två heter Vem vill ha Sumpen? och handlar om en liten hund som hamnar på Hundstallet när hans matte blir sjuk.  Här möter han många andra hundar som också väntar på nya hem, alla med sina olika historier och många av dem vanvårdade och hemlösa.
Det kan vara svårt att förklara för barnen varför hundar hamnar på hundhem. Därför har Hundstallet valt att satsa på en barnbok som beskriver det svåra och sorgliga, liksom lyckan när det slutar väl. Många skratt, men också några tårar utlovas vid läsningen.

Idén till berättelsen om Sumpen kom från författaren och illustratören Gun Jacobson som under många år har följt och fascinerats av Hundstallets verksamhet.

”Vem vill ha Sumpen?” vänder sig till barn från fyra år och uppåt, men kan enligt pressmeddelandet säkert uppskattas av hela familjen. Boken kommer att säljas främst via Hundstallets hemsida, men även i ibland annat nätbokhandeln, djuraffärer och bokhandel.

nellie-berntssonBok nummer tre är perfekt om du har en hästtjej i din närhet!

Nellie Berntsson, känd från bland annat SVT:s Ponnyakuten har en av Sveriges största bloggar, hundratusentals Instagramföljare och en egen Youtube-kanal med miljontals visningar. Hon vann nyligen pris i Veckorevyn Blog Awards som årets Youtube-raket 2014. Nu släpper hon sin egen bok, Nellies hästvärld.

Hästar har alltid funnits som en naturlig del i Nellies liv sedan hon började rida som sexåring och hon är mer eller mindre uppvuxen i stallet.

I boken får man ta del av hennes liv och erfarenheter från stall och ridbana och lära sig de viktigaste grunderna kring hästlivet i stort. Man får dessutom massor av matnyttiga hästtips och tillgång till en hel uppsjö av Nellies privata bilder.

Pris: ca 199 kronor.
Säljs på Åhléns, Akademibokhandeln, DesignTorget, Hööks och i välsorterade bokhandlar.

LÄS OCKSÅ


(43)
(0)


Annons

  • Schäfen Sniffsniff

    Ååå säkert skojsigt böcker men Sniffsniff ❤ önskar sigen mjukisar hihi såg allt att mamma och pappa handlat stora affären Gekås i Ullared i dag hihi nosade upp något stort innan mamma gömmer kassen. Vänta till julafton sa hon näääää det är ju tusen dagar kvar men Sniffsniff ❤ fick liten rolig jultomte jippi

  • Hehe, alla behöver ju inte vara bokmalar 🙂 Men du kan ju ge bort böckerna till matte eller någon annan som gillar att läsa 🙂 Kul med tomten!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…