Annons


Julkrans du enkelt gör själv

Julens mysigaste krans gör du enkelt själv efter vår beskrivning. Den passar lika bra inne som ute. Inomhus kan den behöva en liten dusch med vatten ur sprejflaska då och då för att inte torka ut.


Du behöver: Halmstomme, mossa, tallkvistar, grön spoltråd, lärkkvist med 
kottar, kraftig ståltråd, önskade dekorationer, floristnål, grovt snöre.

1.  Köp en färdig krans eller klä en halmstomme själv. Ge liv med några yviga kvistar av mjuk tall. Bind på plats med grön spoltråd.

Annons

2. Fäst en lärkkvist med kottar. Använd kraftigare tråd som du böjer likt en hårnål och trycker på plats i stommen.

3.  När du är nöjd med det gröna är det dags att dekorera. Vi valde en hälsning tryckt på trä och en gran i filt. Båda hålls på plats med en stor floristnål. Fråga i blomsterbutik efter material.

4.  Knyt om flera varv med grovt snöre som dekoration upptill på kransen. Gör till sist en hank av kraftig ståltråd. Stick en U-formad bit tråd snett i halmstommen. Ändarna som sticker ut på baksidan vänds tillbaka in i stommen. Håll emot så du får en lagom stor krok för upphängning.

Av Pernilla Nilsson/dona.nu
Foto: Olof Abrahamsson

Mysjul hemma, 2017
Årets största mystid är nu! I Allas Mysjul hemma finns självklart en del av den traditionella julen med julrecept på glöggen, tryffeln och kolan med, men framför allt får du tips på hur du kan tillföra något nytt, och får nya idéer och tankar kring hur just du vill ha det inför årets mysigaste högtid! Mys hemma i jul 124 sidor fyllda med idéer, tips och recept på bland annat lakritstryffel, kladdkakemuffins och hemgjord gräddkola. Gör en enkel dörrkrans, baka några knapriga ingefärskakor, lek fram ett litet vinterlandskap tillsammans med barnen och njut av hyacinter i oväntat sällskap. Det ska vara lustfyllt – aldrig kravfyllt!

Gå till shoppen

(19)
(1)Annons


Annons

Laddar nästa sida…