Annons
Annons


Julmarknader i Skåne 2016 – hela listan!

Strosa runt bland tomtar och ljuslyktor. En kopp glögg, en lussekatt och kanske ett par stickade vantar. Har du tur hittar du även en julklapp eller två. Här har vi samlat Skånes populäraste julmarknader inför julen 2016.


Fredriksdals julmarknad

På Fredriksdals julmarknad i Helsingborg kan du frossa bland julens gotter.

Wrams Gunnarstorps slott 3-6 november

Du möts av ett slott upplyst av facklor och ljus. Och av ett 80-tal hantverkare säljer vackra och funktionella ting och småskaliga smakupplevelser för gommen. I kaféet kopplar du av med hembakat bröd och en värmande dryck och insupa den stämningsfulla atmosfären.

Annons

Svaneholms slott 12-13 november

Traditionsenlig julmarknad med kafétält, som serverar varm glögg, kaffe, skånsk äggakaga, sillamackor, lussekatter mm. I Grevinnans kafé kan du äta kakbuffé. Fiskdamm för barnen. Konstutställning i Trädgårdsmästarhuset.

Skånejul 17-20 november

Upplev julstämning i vackra lokaler på Hässleholmsgården. Över hundra hantverkare och småskaliga matproducenter plockar fram sina finaste och läckraste varor. För barnens trivsel erbjuds en tur med häst och vagn i den vackra omgivningen. I det mysiga julkaféet’finns det goda smörgåsar och julkakor till kaffet. Ta bussen till Skånejul, stadsbuss 1 tar dig ut till Hässleholmsgården.

Julmarknad i Gamla Kassan 19-20 november

Hela innergården och de djupa källarvalven är julpyntade och här serveras inte bara kaffe med dopp, utan också kaffe med kopp! Joakim Bengtsson, känd från SVT:s Antikrundan, serverar nämligen kaffet i antika, eller i varje fall gamla, kaffekoppar som besökaren får ta med sig hem.

Skånska Juldagarna på Bosjökloster slott 25-27 november

Hela familjens julmarknad i gemytlig slottsmiljö söder om Höör. Ridning på islandshästar, julklappsjakt eller åk en tur med häst och vagn. Skånskt kvalitetshantverk och gedigna matproducenter i slott, stall och valv. Julkonserter i kyrkan. Kombinera marknadsbesöket med julens mat i restaurangen och julens musik i kyrkan.

Thomanders Jul i Lund 25-27 november

Under första adventhelgen pågår Thomanders Jul i centrala Lund. Temat är en gammaldags jul som på 1800-talets Lund. Stan är full av hästdroskor, utomhusteater, julbodar, tomtar, musikkårer, positivhalare och sångkörer, och lämnar inget utrymme för de klassiska marknadsstånden som annars är vanliga på de flesta skånska julmarknaderna.

Julstök på Kulturen i Lund 26-27 november

Hela museet präglas av genuin julstämning med plats för såväl gamla som nya traditioner. I husen sprakar eldar i spisarna och julborden står dukade. Här finns duktiga hantverkare, en marknadsgata, musik och en rad andra aktiviteter. När skymningen faller tänds hundratals ljus i parken och skapar en magisk julstämning.

Julmarknad i Tykarpsgrottan vid Ignaberga 2-4 december

Upplev en ovanlig julmarknad 12 meter under jord. Bland pelarsalar och underjordiska gångar finner ni utställarna. Gedigna produkter i en magisk miljö skapar en oförglömlig julmarknad både under och ovan jord!

Jul på Fredriksdal i Helsingborg 2-4 december

Här vandrar du runt bland hus och gårdar på gångar upplysta av tusentals marschaller. Ta tillfället i akt att handla de första julklapparna på den äkta gammaldags julmarknaden. Här bjuds möjligheter att handla godsaker till julbordet, lämna barnens önskelistor till tomten, julpyssla, lyssna på julmusik, dansa runt granen, uppleva gammalt hantverk och se årets Lucia.

Julmarknad på Katrinetorp i Malmö 2-4 december

Traditionsenlig julmarknad. För fjortonde året arrangeras julmarknaden som av många anses vara en av södra Sveriges vackraste. Här finns bland annat juldekorationer, antikviteter, godsaker, hantverk, blommor och mat. I huvudbyggnaden serverar Katrinetorps trädgårdskafé kaffe, smörgåsar och hembakat. Vänföreningen har aktiviteter både ute och inne, för stora och små.

Fogdaröds julmarknad i Höör 2-4 december

Marknaden är uppdelad på flera hus, men inom samma område. Mat finns i Stallet. Hantverk finns i stora julmarknadshuset, Hönshuset, Växthuset och Logen. Här kan du köpa halmslöjd, marsipan, skinn, stickat, tomtar, träslöjd, dörrkransar, ljust med mera. Ett julsmyckat växthus och konstutställning på Gästgårdens andra våning.

Julmarknad på Övedskloster vid Sjöbo 9-11 december

Julmarknaden har särskilt fokus på mat och hantverk från trakten. Strax intill slottet finns ett gammalt kostall från 1800-talet med en härlig, rustik atmosfär. Här har julmarknaden sitt centrum. Men den brer även ut sig över den gamla gården, borggården och parken. Julmarknadens huvudattraktion är naturligtvis alla utställare som visar upp sina fina produkter. Men besökarna möts även av luciatåg, häst och vagn, julkör, lantbruksdjur, korvgrillning, dockteater med mera. Och så förstås julgranar, marschaller, facklor, granris, lussekatter och glögg. En härlig, gammaldags julstämning.

Vill du se listan äver alla julmarknader i Skåne klickar du här.

Katrinetorps julmarknad

Katrinetorps gård i Malmö står  i julskrud inför marknaden.

Tykarpsgrottan julmarknad

En ovanlig julmarknad både över och under jord bjuds det på i Tykarpsgrottan vid Ignaberga.

LÄS OCKSÅ


(22)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…