Annons
Annons


Julmarknader i Skåne!

De skånska julmarknaderna är många och populära. Strosa runt bland tomtar och ljuslyktor - en kopp glögg, en lussekatt och kanske ett par stickade vantar. Har du tur hittar du även en julklapp eller två. Här har vi samlat de populäraste festligheterna inför julen 2015 i Skåne.


julmarknader
Jul på Ovesholms slott, 23-25 oktober 2015
Handla direkt av smeder, vävare, träslöjdare och keramiker som har plockat fram sina finaste alster för att du ska hitta de perfekta klapparna. Missa inte heller den välfyllda matboden med julbordets mumsigaste delikatesser.

Annons

Julstök på Kulturen i Lund, 28-29 november 2015
Kulturens populära Julstök. Hela museet präglas av genuin julstämning med plats för såväl gamla som nya traditioner. I husen sprakar eldar i spisarna och julborden står dukade. Här finns duktiga hantverkare, en marknadsgata, musik och en rad andra aktiviteter. När skymningen faller tänds hundratals ljus i parken och skapar en magisk julstämning.

Thomanders Jul i Lund, 28-29 november samt 5-6, 12-13 & 19 december 2015
Under de fyra adventhelgerna pågår Thomanders Jul i centrala Lund. Temat är en gammaldags jul som på Thomanders tid i 1800-talets Lund. Stan är full av hästdroskor, utomhusteater, julbodar, tomtar, musikkårer, positivhalare och sångkörer, och lämnar inget utrymme för de klassiska marknadsstånden som annars är vanliga på de flesta skånska julmarkanderna.

Jul på Wrams Gunnarstorps slott, 29 oktober – 1 november 2015
Du möts av ett slott upplyst av facklor och ljus. Och av ett 80-tal hantverkare som ansträngt sig till det yttersta för att skapa vackra och funktionella ting, och småskaliga smakupplevelser för gommen din. Ost, bröd, senap, fisk, glögg, skinka. I caféet kopplar du av med hembakat bröd och en värmande dryck och insuper den stämningsfulla atmosfären.

Julmarknad i Tykarpsgrottan vid Ignaberga, 4-6 december 2015
Upplev en fantastisk och ovanlig julmarknad 12 meter under jord. Bland pelarsalar och underjordiska gångar finner ni utställarna. Gedigna produkter i en magisk miljö skapar en oförglömlig julmarknad både under och ovan jord!

Jul på Fredriksdal i Helsingborg , 4-6 december 2015
För många har Jul på Fredriksdal i blivit en mysig tradition där man vandrar runt bland hus och gårdar på gångar upplysta av tusentals marschaller. Sätt fart på julstämningen redan i början på december. Ta tillfället i akt att handla de första julklapparna på den äkta gammaldags julmarknaden. Jul på Fredriksdal bjuder på möjligheter att handla godsaker till julbordet, lämna barnens önskelistor till tomten, julpyssla, lyssna på julmusik, dansa runt granen, uppleva gammalt hantverk och se årets Lucia.

Julmarknad på Katrinetorp i Malmö, 4-6 december 2015
Traditionsenlig julmarknad med konsthantverk, mat, blommor, sång och musik. För fjortonde året arrangeras julmarknaden på Katrinetorp, som både blivit en tradition i Malmö och av många anses vara en av södra Sveriges vackraste. Här finns bland annat juldekorationer, antikviteter, godsaker, hantverk, blommor och mat. I huvudbyggnaden serverar Katrinetorps trädgårdskafé kaffe, smörgåsar och hembakat. Vänföreningen har aktiviteter både ute och inne, för stora och små.

Fogdaröds julmarknad i Höör, 4-6 december 2015
Marknaden är uppdelad på flera olika hus, men inom samma område. Mat finns i Stallet. Hantverk finns i stora julmarknadshuset, Hönshuset, Växthuset och Logen. Här kan du köpa halmslöjd, marsipan, skinn, stickat, tomtar, träslöjd, dörrkransar, ljust med mera. Ett julsmyckat växthus och konstutställning på Gästgårdens andra våning.

Julmarknad på Övedskloster vid Sjöbo, 12-13 december 2015
Julmarknaden på Övedskloster har särskilt fokus på mat och hantverk från trakten. Strax intill slottet finns ett gammalt kostall från 1800-talet med en härlig, rustik atmosfär. Här har julmarknaden sitt centrum. Men julmarknaden breder även ut sig över den gamla gården, borggården och parken. Julmarknadens huvudattraktion är naturligtvis alla utställare som visar upp sina fina produkter. Men besökarna möts även av luciatåg, häst och vagn, julkör, lantbruksdjur, korvgrillning, dockteater med mera. Och så förstås julgranar, marschaller, facklor, granris, lussekatter och glögg. En härlig, gammaldags julstämning.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…