Annons
Annons


Stjärnorna blir vackra julminnen

Få barndomsminnen lever kvar som de från julen. Julstjärnan hör till de traditionella julpynten och lyser upp med sin intensiva färg. Med hjälp av de granna blommorna skapar du enkelt en julstämning utöver det vanliga!


Juldekorationer

På ett snöre samsas julhälsningar och juldekorationer.

juldekorationer

24 små överraskningar hänger på väggen!

Nostalgiska hängen med julstjärnor

Vackra bilder från tidigare jular och julkort från vänner är upphängda med klädnypor på ett snör. Mellan bilderna och korten dinglar kvistar av gran och enris, julpynt och snittade julstjärnor i vattenfyllda glasflaskor.

Annons

Julstjärnor i pappersstrutar utstrålar nostalgisk charm och påminner om godispåsar från förr. Små julstjärnor i krukor placeras direkt i hemmagjorda strutar av styvt papper. En gyllene piprensare häftas till påsen som en galge. För att undvika läckage bör julstjärnorna vara i slutna krukor alternativt plastpåsar. Vattna endast varannan eller var tredje dag med lite ljummet vatten. ’

Granen: Magiska stunder med julstjärnor

Ett minne från barndomens jular som många bär med sig är julgranen. Prydd med levande julstjärnor blir granen ett extra vackert blickfång. Linda in rotbollarna till julstjärnorna i fuktad mossa. Använd tunn tråd för att hålla mossan på plats och för att hänga julstjärnorna i trädet. Julstjärnan i julgranstoppen står i ett vattenfyllt glasrör insvept i grön tejp och är fäst vid julgranen med tråd.

Glad förväntan med julstjärnor

Adventskalender med sina 24 små överraskningar symboliserar den lyckliga väntan på julen. I denna minimalistiska version är varje kalendernummer, julstjärnor och annat julpynt uppspikade på en trävägg. Vykort med nostalgiska julmotiv anger en personlig ton. Minijulstjärnorna och dess krukor är placerade i enkla presentpåsar, medan den snittade julstjärnan är införd i ett vattenfyllt rör. Om du inte vill ha spik i väggen, kan du använda en stor anslagstavla av kork.

Denna adventskrans ser ut att ha virvlat ihop av en bris i trädgården. Kvistar av gran och enris är löst hopbundna i en ring tillsammans med några gröna kvistar. Placerade bredvid varandra i kransens centrum ger färgrika minijulstjärnor och julstämning. Avslutningsvis placeras fyra ljus runt kransen.

Julklappar uppklädda med julstjärnor

Omsorgsfullt skapade presentomslag är ibland lika viktigt som innehållet. Med sina stjärnformade högblad är snittade julstjärnor särskilt lämpliga att dekorera julklappar med. Knyt fast snittblommorna där presentbandet korsar och klipp stjälkarna så korta som möjligt.

Snyggt alternativ: Sex små julstjärnor i krukor i tre nyanser är placerade i en platt presentförpackning. Dekorera med ett vackert band.

Tips: Vattentäta krukor skyddar lådan från missfärgning från jord och vatten.

Bordsdekorationer med julstjärnor

Julstjärnor placerade på tallrikarna blir ett vackert välkomnande för gästerna. Ett modernt alternativ till adventskransen är minijulstjärnor ordnade i små glasvaser med kottar och äpplen.

Foto: Blomsterfrämjandet

juldekorationer

Granen blir extra vacker dekorerad med julstjärnor.

Förpackningen spelar stor roll för julklapparna!

Förpackningen spelar stor roll för julklapparna!

juldekorationer

Duka för julmiddag!

juldekoration

Liten stjärna som hänge i granen.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…