Annons
Annons


Julmustkyckling med granatäpple

Sätt julig touch på kycklingen! Här serverar vi den i en härligt mustig (!) sås och garnerar med gnistrande granatäpple.


Mums med julmust i såsen!

 

Julmustkyckling

6 port
30 min

1 kg kycklingfiléer
1 msk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl sky och vatten
2 dl crème fraiche
3 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk mald ingefära
1 msk hackad färsk rosmarin
5 enbär
3 msk vetemjöl

Annons

Garnering:
1/2 granatäpple

1. Skär kycklingfileérna i bitar. Tvätta skärbrädan, kniv och händer med diskmedel och varmt vatten. Blanda kycklingbitarna med soja. Bryn dem i smör i en stekpanna i omgångar. Salta och peppra. Lägg inte ner för mycket åt gången, då kyls stekpannan av och det är svårt att få fin färg.
2. Skölj ur stekpannan mellan stekningarna med lite hett vatten och ta tillvara skyn. Lägg över allt kött och skyn i en gryta.
3. Häll över crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och enbär. Koka upp och låt sjuda 5 min. Red av såsen med en toppredning: Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Låt sjuda ytterl 5 min.
4. Garnera med granatäppelkärnor: Dela granatäpplet på mitten och bryt tillbaka kanterna så att hinnorna lossar lite från väggen. Vänd halvan ner mot en skål och slå med en trägaffel. Kärnorna ramlar då lätt ut.
5. Servera grytan med ris blandat med rostade mandelspån och en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

 

 


(34)
(18)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…