Annons
Annons


Juryporträtt nr 2: – Jag vill inte vara John Lennon!


Nästa stora dansband finns kan finnas i Dansbandsduellens final, tror Mikael Frohm.

Hans första platta var med Thore Skogman, vågar inte sjunga i duschen och vill att Thorleifs ska rocka loss med Deep Purples live-klassiker ”Lazy”. Möt Dansbandsduellens jurymedlem Mikael Frohm!

Torsdagen den 23 augusti är det dags för final i Allas och Dansbandskanalens tävling Dansbandsduellen på Malmöfestivalen. Mikael Frohm är en av tre i juryn.

Annons

Mikael Frohm är redaktionschef på Allas och initiativtagare till Dansbandsduellen. Med rötterna hos Beatles och Deep Purple introducerades han redan som liten för dansmusiken genom sin pappas dansband, Arne Peters! Själv lirade Micke i rock-reggaebandet Sergeant Calley!

Vilken musik går du igång på just nu?
Jan Johanssons pianojazz – helt fantastiskt!

Vilket är ditt absoluta favoritalbum?
Svårt att välja, men alla med Beatles ligger bra till, liksom något med Amy Winehouse, Deep Purple, Pink Floyd och Bruce Springsteen.

Vilken var den allra första skivan du köpte – och var köpte du den?
Thore Skogmans EP ”Jag ä’ ingen Cartwright”. Köpte den i en skivaffär vid Kronprinsen i Malmö. Min faster hade tagit med mig dit och jag fick välja vilken skiva jag ville. Bland alla skivomslag på väggarna satt en cowboy till häst. Jag pekade på den och fick lyssna i hörlurarna, den var inget vidare men tanten bakom disken såg så sträng ut att jag vågade inte ångra mig…

Vilken musiker skulle du vilja vara?
John Lennon, fast han är ju död så det kanske inte är så smart. Keith Richards då, han har ju varit med om en del kul saker…

Vad sjunger du i duschen?
Jag är uppe så tidigt att jag inte vågar sjunga i duschen för då väcker jag dom andra. Men om jag sjöng skulle det nog vara exempelvis Lennons ”Working Class Hero” eller Cornelis ”Somliga går i trasiga skor”.

Vilken skiva skulle du välja för lördagsmys?
Något av Chet Baker, gärna en samlingsplatta. Även Amy Winehouses ”Back To Black” funkar utmärkt.

Och vilken på söndag morgon?
The Beatles och Abbey Road.

Vilket är just nu Sveriges bästa dansband?
Svårt att gå förbi Lasse Stefanz, men även Wizex är däruppe och tävlar med dem.

Thorleifs är ute på sin avskedsturne (på Allas dansbandsscen på Malmöfestivalen den 21 augusti), vilken låt vill du helst att de spelar som avsked?
Jag borde väl säga ”Gråt inga tårar”, men jag är inte så mycket för tårfyllda avsked. Jag tycker de ska spela ”När man är en glad pensionär” eller chocka oss med en häftig version av Deep Purples ”Lazy”/”Smoke On The Water”?

Vilket dansband tror du blir Sveriges nästa stora?
Det är jättesvårt att säga, men åtminstone ett av banden i Dansbandsduellens final har i alla fall potential att gå hela vägen!

Lyssna och rösta!
Klicka här och lyssna på finalisterna. Till och med  torsdag 23 augusti kl 08.00 kan du gå in och rösta på ditt favoritband i Dansbandsduellen.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…