Annons
Annons


5 oväntade saker du kan använda kaffefilter till

Kaffefilter kan användas till så mycket mer än att bara brygga kaffe. Här är 5 smarta saker du nog inte har tänkt på!


Kaffefilter.

Kaffefilter kan användas till många smarta saker!

Kaffefilter är lika självklara i varje svenskt skafferi som mjölk är i kylen. Men visste du att du kan använda filtret till så mycket mer än att brygga kaffe?

Här är 5 oväntade saker du kan göra med kaffefilter:

1. Ta bort dålig lukt från kylskåpet
Det sägs ibland att man kan få en fräsch doft i kylskåpet genom att ställa in en burk med bakpulver med locket av. Men varför slösa en hel burk på detta när du kan göra helt egen doftfräschare med hjälp av kaffefilter? Gör så här: Häll 2-3 matskedar bakpulver i ett kaffefilter, förslut med ett gummiband och placera i kylskåpet.

2. Smörja kakformen
När du bakar mjuka kakor är det viktigt att smörja kakformen ordentligt. Ett enkelt knep är att stoppa in handen i ett kaffefilter som om det vore en vante, ta lite smör på det och sedan smörja formen.

3. Göra parfymerade ark till torktumlaren
Varför slösa pengar på parfymerade ark till torktumlaren när du kan göra dina egna? Gör så här: Dränk ett kaffefilter i ättika och droppa därefter en doftolja, hur mycket du vill använda och vilken doft är helt upp till dig – välj en favorit. Vrid därefter ur filtret så att det bara är fuktigt innan du stoppar det i torktumlaren.

Läs också: 7 saker du ALDRIG ska stoppa i torktumlaren!

4. Putsa skärmar
Jo, kaffefilter är minst lika bra som hushållspapper när det handlar om att putsa. Vissa skulle kanske till och med säga att det är bättre! Anledningen är att de inte lämnar några ränder efter sig. Testa att använda ett kaffefilter nästa gång du ska putsa din dator- eller tv-skärm och slipp de där fula, vita dragmärkena som vi alla avskyr.

5. Få bort stearin på tyg
Oj, fick du stearin på favoritbyxorna? Skrapa försiktigt bort så mycket du kan med en sked eller matkniv. Lägg ett kaffefilter både under och över tyget. Stryk på låg värme. Flytta runt filtret tills det sugit upp allt stearin. Tvätta som vanligt.

Läs också: 7 saker du kan göra med kaffesump!

Text: Malin Perlheden/Allers
Bild: Shutterstock

Annons

(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…