Annons
Annons


Kalasgod currykyckling


Kryddigt och gott med curry!

4 port
Tid: ca 20 min

ca 500 g strimlad benfri kyckling (filé eller lårfilé)
smör till stekning
salt, peppar
curry
1 strimlad röd paprika
2 dl kokbar crème fraiche
2 dl höns-, kött- eller grönsaksbuljong av fond eller tärning
ljus snabbredning

Annons

1. Stek köttet gärna i omgångar i en het panna, krydda väl med salt, peppar och curry. Tillsätt paprikan som får steka med någon min.
2. Tillsätt crème fraiche och buljong och låt det puttra samman i ett par min. Smaka av med ev mer kryddor och red av med snabbredning till önskad konsistens. Servera med kokt ris och en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…