Annons
Annons


Kalasgod helgfilé!


festlig fläskfilé

Mys i allhelgonahelgen med fläskfilé och höstgrönsaker!

4 port
Tid: ca 45 min

ca 500 g fläskfilé
smör till stekning
2–4 palsternackor
2 fänkålsstånd
1 rödlök
2 paprikor i olika färger
olja
flingsalt, svartpeppar
hackad persilja, timjan, dill etc
valfri smaksatt crème fraiche

Annons

1. Skala och dela/kvarta (beroende på storlek) palsternackorna. Dela fänkålen i kvartar, rödlöken i klyftor och paprikorna i bitar
2. Lägg grönsakerna i en bakpappersklädd långpanna, ringla över lite olja, strö på flingsalt och nymald svartpeppar.
3. Bryn filén runtom. Salta och peppra. Lägg fläskfilén på grönsakerna och stek i 200° ca 30 min tills filén är klar.
4. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt det vila 8–10 min innan det trancheras. Strö över kryddgrönt och servera med crème fraiche.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…