Annons
Annons


Kalasgod kycklinggryta


kycklinggryta med timjan

Mustigt och gott med paprika, tomat och timjan!

4 port
Tid: ca 50 min

ca 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
salt, peppar
vetemjöl
smör/olja till stekning
2 hackade gula lökar
2 paprikor, gul/grön, i mindre bitar
4 dl buljong av fond eller tärning
ca 1 dl vitt torrt vin
1 msk tomatpuré
400 g hela körsbärstomater (konserv)
1–2 vitlöksklyftor
färsk timjan
140 g tärnat knaperstekt bacon

Annons

1. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Häll vetemjöl i en plastpåse, lägg i kycklingbitarna, vrid ihop påsen och skaka om så att bitarna täcks med ett jämnt lager mjöl.
2. Bryn dem runtom i smör/olja, ta upp bitarna. Fräs löken mjuk och tillsätt paprikorna. Häll över buljong och vin, tillsätt tomatpuré, tomaterna med spad samt pressad vitlök.
3. Lägg i kycklingbitarna, strö över rikligt med färsk timjan och låt puttra under lock tills kycklingen känns klar. Tips! Förgyll grytan med en skvätt grädde.
4. Strö över baconströsslet och servera kokt ris eller potatis till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»


(12)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…