Annons


Kalasgod kycklingpaj

Här samsas färdiggrillad kyckling med vitlök, paprika och två sorters ost. En kycklingpaj med extra allt – helt enkelt.


Massor av gott i fyllningen!

Kycklingpaj med grönsaker

4–6 port
Tid: 1 1/2 tim

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2–3 msk kallt vatten

Fyllning:
1/2 grillad kyckling
1 strimlad gul lök
1/2 strimlad chili
2 hackade vitlöksklyftor
1 strimlad röd paprika
1 liten skivad squash
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 dl riven parmesanost
3 dl riven lagrad ost
3 marinerade kronärtskockshjärtan
basilika till garnering

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt

1. Blanda pajdegen i en matberedare.
2. Klä en pajform med degen, ca 22 cm i diam. Nagga botten med en gaffel, ställ kallt ca 20 min.
3. Fräs gul lök, chili, vitlök, paprika och squash i olja i 5 min. Salta och krydda. Skär bort kycklingköttet från benen, dela kycklingköttet i småbitar.
4. Lägg riven ost i botten av pajen. Lägg därefter i grönsaksröran varvad med kycklingbitar.
5. Vispa samman äggstanningen, häll över. Toppa med kronärtskockor, lätt delade. Täck pajen med al-folie. Grädda längst ner i ugnen i 200° i 40 min. Ta bort folien, grädda ytterligare 10 min eller tills äggstanningen stannat och har fin färg. Garnera med basilika.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…