Annons
Annons


Kalasgod saffransglass

Förgyll middagen med den här läckra glassen garnerad med lingon.


Festligt i advent. Förgyll helgmiddagen med den här läckra glassen garnerad med lingon.

Festligt i advent. Förgyll helgmiddagen med den här läckra glassen garnerad med lingon.

4–5 port
Tid: ca 15 min + tid i frys

1 pkt saffran à 0,5 g + 1 msk vatten
3 äggulor
1 dl florsocker + 2 msk till lingonen
3 dl vispgrädde
ev lite finrivet citronskal och -saft
1–1 1/2 dl frysta lingon

Annons

Garnering:
kryddgrönt

1. Stöt saffranet i mortel. Lägg över i en skål och lös upp det med vatten. Blanda saffran, ägg och florsocker. Vispa pösigt. Vispa grädden separat till fast skum. Blanda ner ca 1/3 i smeten och vänd sedan försiktigt ner resten. Smaksätt ev med citron.
2. Häll smeten i portionsformar, täck och frys dem i ett par timmar eller till nästa dag. Ta ut dem en stund före servering. Blanda de halvt tinade lingonen med sockret. Skeda över bären. Garnera med kryddgrönt.

Saffranstips!
Stöt saffranet med 1 sockerbit och lös upp det med 1 msk okryddat brännvin.
Låt det dra i några min för maximal färg och smak.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…