Annons
Annons


Kalasgoda kladdkaksrutor

Sprödseg topping förvandlar en enkel kladdkaka till kalasgod läckerbit. Lättbakat i långpanna som blir 30 portionsrutor. Klart på en halvtimme.


bjornbarsrutor

Björnbärsrutor med nötmaräng

ca 30 rutor
Tid: ca 35 min

Botten:
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

 

Nötmaräng:
2 stora äggvitor
1 dl socker
50–75 g grovt hackade nötter
Garnering:
björnbär

Annons

 

1. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl med kakao och vaniljsocker och sikta ner under omrörning tills det blir en jämn smet.

2. Bred ut smeten i en bakpapperstäckt form, ca 20×30 cm.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning till ett blankt tjockt skum. Vänd ner nötterna och klicka marängsmeten över chokladsmeten, bred med lätt hand ut till ett jämnt lager.

4. Grädda i 200° i 15–20 min. Skär i rutor och garnera med t ex björnbär. Servera vispad grädde till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(38)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…