Annons
Annons


Kalaskaka med bär


Platsar på alla sommarens kalas! Härligt marängseg långpannekaka fylld med bär – servera med vispad grädde.

ca 12 bitar
Tid: ca 50 min

Botten:
150 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2–3 dl hallon/blåbär

Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
50 g mandelspån

Annons

Garnering:
röda vinbär
florsocker

1.  Täck långpannan med bakplåtspapper.
2.  Botten: Rör smör och florsocker poröst, rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Rör samman till en smet. Vänd ner hallon/blåbär.
3.  Vispa äggvitorna i en ren och torr skål till kraftigt skum. Vispa ner sockret lite i taget till ett blankt och fast skum.
4.  Fördela bottensmeten i bakpappersklädd plåt, ca 38×24 cm stor, och bred marängsmeten ovanpå. Strö över mandelspån. Grädda 175° ca 30 min. Låt den gärna stå och torka något i eftervärmen. Sätt luckan på glänt med en trägaffel. Låt svalna och lyft upp och ta bort papperet den gräddats på.
5.  Garnera med vinbär, sikta över florsocker och skär ev i rutor. Servera vispad grädde till.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…