Annons
Annons


Kalaslax med romsås och sparris


lax med romsås

Bjudgott till helgen!

4 port
Tid: ca 25 min

1 kg fryst färskpotatis
2 knippor sparris
1 knippa rädisor
sallad, mixa t ex rucola och isberg
4 portionsbitar laxfilé à 150 g
smör till stekning

Romsås:
2 dl lätt-crème fraiche
1/2 burk à 100 g röd stenbitsrom
1/2 hackad rödlök och/eller gräslök
salt, peppar

Annons

1. Koka potatisen enl anvisn på förpackn.
2. Ta bort nedre delen av sparrisen och skär i mindre bitar, dela rädisorna i klyftor. Fräs grönsakerna i en panna.
3. Salta och peppra laxbitarna. Stek laxen i ett par min på varje sida.
4. Blanda crème fraiche med röd stenbitsrom, rödlök/gräslök och smaka av med kryddor. Lägg upp lax, nykokt potatis och grönsaker. Servera såsen och sallad till.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra laxrecept hittar du om du klickar HÄR.


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…