Annons
Annons


Kalkon med wokad rödkålssallad


kalkon med rödkål

Läcker och snabblagad bjudmat för alla tillfällen!

4 port
Tid: ca 35 min

500–500 g kalkonfilé
4 port ris
1 ananas (ca 2/3 används)
1 klyfta rödkål
ca 50 g valnötter

Tillbehör:
smör/olja till stekning
salt, peppar
sallad
ev ljus sås

Annons

1. Bryn kalkonfiléerna runtom i smör. Krydda väl med salt och peppar. Efterstek filéerna i 175°, 20–30 min beroende på storlek till innertemp ca 72°. Rulla in i folie och låt vila före tranchering.
2. Koka riset enl anvisn på förpackn.
3. Skär av bottnen och toppen samt allt skal på ananasen. Dela den i klyftor och skär bort stammen. Skär ananasen i mindre bitar.
4. Skär rödkålen i tunna strimlor. Woka den ett par min i het panna med smör/olja, krydda väl med salt och peppar. Tillsätt ananas och valnötter och låt allt bli varmt.
5. Skiva kalkonfilén och servera med ris och rödkålswok till. Komplettera gärna med en sås gjord på sky.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…