Annons
Annons


Kan Cecilia och Jörgen slå en pensionär?


Denna vecka är det äkta paret Cecilia och Jörgen som får hjälp. Myskvällarna med god mat, godis och kakor byts ut mot en ny livsstil av coacherna Sydney, 75, och Lisbeth, 64. Foto: SVT

Nu tar superpensionärerna över. Får 50 år sedan behövde vi vila efter en dags arbete. Idag behöver vi motion. Pensionärerna vet vad det handlar om.

Det är dags för dem att rycka ut och hjälpa den stillasittande generationen, en gång för alla. Ett seniorgäng har handplockats för uppgiften att coacha de yngre till ett bättre liv och efter veckor av hård träning kommer den yngre generationen få frågan: Kan du slå en pensionär?

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Kom i form
I nya serien Kan du slå en pensionär? får två personer varje vecka hjälp med att komma i form och skaffa sig bättre vanor. De kan vara vänner, äkta makar eller syskon. Vad de inte vet är att de får en livserfaren och vältränad coach till sin hjälp.

Denna vecka är det äkta paret Cecilia och Jörgen som får hjälp. Myskvällarna med god mat, godis och kakor byts ut mot en ny livsstil av coacherna Sydney, 75, och Lisbeth, 64. Dessutom ställs de inför en utmaning som de inte kan tacka nej till – att slå en pensionär!

Veckans soffpotatisar:

Jörgen Folkesson, 42, Tyringe
Jörgen arbetar som säljare på dagarna. Kvällen spenderar han framför TV:n. Hans favoritmat är pasta som han gärna avnjuter till ett glas rött vin. Han snusar en dosa per dag och är beroende av light-läsk. Jörgen beskriver sig själv som en livsnjutare. Han tränar inte utan ligger oftast raklång på rygg i soffan men skulle vilja träna styrka med inriktning på rygg och mage. Han är med i programmet för att han behöver en rejäl spark i ändan så att övervikt och passivitet försvinner. Han fick ett wake-up-call när hans bästa vän, som endast hade 5 kg övervikt, fick en hjärtinfarkt.

Cecilia Folkeson, 42, Tyringe
Cecilia bor i Tyringe, Skåne med sin man Jörgen som hon även sökte till programmet med. De har två barn varav ett bor hemma. Hon jobbar som förskolelärare och beskriver sig själv som generös och envis, men också otålig och rastlös. Hon sover 5-6 timmar/natt, dricker kaffe och kör till jobbet. Efter jobbet blir det oftast smörgåsar och tv-tittande i soffan. Om hon lagar mat blir det pasta, korv, bacon och gratänger med massor av grädde. Idag tränar hon inte alls, men hon vill komma igång med det för att kunna orka mer med familjen. Andra mål är att må bättre, slippa vara trött hela tiden och gå ner i vikt. Cecilia tycker att hon och hennes man behöver en spark i baken så att de kommer ur soffan och kan umgås som en familj utanför den.

Veckans coacher:

Sydney Onayemi, 75 år, Stockholm
Sydney, bland annat känd som DJ och klubbägare (Big Brother m.m.), tränar för att bli gammal. Han vill inte drabbas av Alzheimers i förtid och vill känna att han orkar livet ut. Det blir mest motionscykel, jogging och långa promenader, men magen får också sin träning. Många har inspirerats av Sydney och han har coachat många både i träningen men även i livet. Det räcker med att prata en kort stund med Sydney för att hans livsglädje ska smitta av sig.

Lisbeth Zachrisson, 64 år, Enköping
Lisbeth är professionell dansare och har jobbat som skådespelare, danspedagog och hästuppfödare. Lisbeth tränar 5‐6 dagar i veckan och då blir det mest klassisk balett, jazz och showdans. Förutom att hon själv dansar så undervisar hon även i danserna för åldrarna 4-65 år. Lisbeth beskriver dig själv en kulturintresserad tjej. Sjö- och båtliv, skogspromenader med hundarna, ridning och god mat är hennes stora intressen. Hennes bästa hälsotips är att gå ut i naturen varje dag, äta god mat och uppleva glädjen i musiken.

Kan du slå en pensionär?: Tisdag 30 oktober, kl 20.00. SVT1

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…