Annons
Annons


Kan gelatin och ananas användas ihop?


ananasfromage

Tänkte göra en efterrätt som min mamma brukade göra när jag var barn. En slags fromage med ananas, grädde, socker och gelatin. Nu har jag läst att det inte går att använda ananas när gelatin ingår i receptet. Hur kunde i så fall mamma göra detta?Ann-Christin

Annons

 

Elisabeth svarar:

Din mamma använde säkert konserverad ananas till sin fromage och då fungerar det utmärkt i kombination med gelatinet. Om man i stället använder färsk ananas kan resultatet bli misslyckat, eftersom den innehåller ett enzym som gör att gelatinet har svårt att stelna. Detta enzym förändras vid upphettningen i samband med konservering av ananas, vilket gör att den konserverade produkten alltså fungerar med gelatin. I fromage används gelatin för att man ska få en ”frasig”, fast konsistens.

Gilla Allas.se på Facebook

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…