Annons
Annons


Kan jag utesluta alkohol i maten?


 

Hand som refuserar alkohol.

Jag skulle göra en ugnsgratinerad fläskfilé efter ett recept i Allas. Men hur gör jag när det står konjak i receptet och jag varken köper sprit eller vin? Jag har inga problem med alkohol, men tycker inte om det.
Kungsbackab0

Annons

När alkohol förekommer i ett recept brukar jag rekommendera att helt enkelt utesluta den. I synnerhet som du inte gillar smaken. Som regel är det så små mängder sprit att de inte behöver kompenseras med annan vätska. Om man vill kan man ersätta spriten med någon helt annan smaksättning, exempelvis lite fransk senap, tomatpuré eller liknande om det passar rätten.

Gilla Allas.se på Facebook

Till bakning kan alkoholdrycken ersättas med t ex citrussaft eller koncentrerad bärsaft.

Läs också:

Parmalindad fläskfilé med ostsås

Forskare: Därför ska du INTE blanda alkohol med lightprodukter!

Nyhet: Alkohol försvinner INTE vid kokning!


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…