Annons


Kan saften räddas?


svart vinbärssaft

Kan jag göra något åt min vinbärssaft som har geleat sig i flaskorna? Kokade den rätt tidigt på säsongen så det var kanske därför jag misslyckades. Hoppas på hjälp!
Emmy L

Orsaken till att saften geleat sig är att bären varit för omogna och innehållit för mycket pektin. Sådana bär passar utmärkt att göra gelé på, men inte saft.

Annons

Du kan rädda din saft genom att ställa flaskorna i varmt vatten så att geléet smälter och saften kan rinna ur flaskorna.

Därefter kokar du om saften med 2-3 dl mer vatten per liter saft. Då får du en saft som inte gelear sig i flaskan.

Läs mer här:

Höstfest i köket och 10 tips uppåt väggarna!

Går det rädda saft som jäser?


(0)
(0)




Här finns ALLT du behöver till din matlagning!
Annons


Annons

Laddar nästa sida…