Annons
Annons


Kan torr skinka marineras?


skinka3

Kan jag marinera skinkan om den blivit för torr? Alltså göra så som man gör med till exempel tjälknöl efter att den tillagats.

Helena

 

Elisabeth svarar:

Du menar nog inte marinera, utan snarare att lägga den färdiga skinkan i en kokt lag med sälta och kryddor. Den metoden är inget jag kan rekommendera för julskinka. Skinkan är ju redan rimmad rå. Den lär inte vinna något på att läggas i saltlag även efter tillagningen. För att undvika att skinkan blir torr är mitt råd att använda köttermometer. Helst en digital som signalerar när önskad temperatur uppnåtts, annars måste du passa noga för temperaturhöjningen går snabbt på slutet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

När termometern visar 70 grader är skinkan riktigt saftig, vid 75 grader är den väl kokt utan att vara torr.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…