Annons
Annons


Kändisarna väljer sina filmfavoriter

Fyra av de mest omtyckta dokumentärerna som K special har sänt genom åren visas i SVT under fredagkvällarna i juni. Filmerna är utvalda och presenteras av Rebecca & Fiona, Suzanne Osten, Fredrik Strage och Rikard Wolff.


Barbro Hörberg. Foto: SVT

Barbro Hörberg. Foto: SVT

Först ut är Rikard Wolff som till i kväll har valt dokumentären ”Med ögon känsliga för grönt – en film om Barbro Hörberg”. Hon var en av våra mest betydelsefulla vispoeter med en unik röst på en scen som då dominerades av män. 1976 gick hon bort, bara 43 år gammal.

Kaststjärnor

”Regissören som försvann – historien om The Ninja Mission” har Fredrik Strage valt. När han gick på mellanstadiet tillverkade han sylvassa kaststjärnor i trä- och metallslöjden, inspirerad av den svenska 80-talsfilmen ”The Ninja Mission” av Mats Helge Olsson.

Annons

Suzanne Osten har i sin tur valt ”Never back down – modeskaparen Ann-Sofie Back”. ”Hon är radikal, fräck, ful och brutal!” Det är inte bara teaterregissören Suzanne Osten som tycks älska Ann-Sofie Back. I dokumentären från 2014 kommer vi under skinnet på den egensinniga modeskaparen som hyllas och prisas för sina unika kollektioner.

Svensk elektromusik

Rebecca & Fiona har valt ”Ström åt folket”. Det är ingen slump att det är svenska DJ:s som headlinar alla världens största musikfestivaler idag. Hur gick det till? ”Ström åt folket” är historien om den svenska elektroniska musikens framväxt.

Förutom de utvalda filmerna i juni visar K special nya dokumentärer hela sommaren, som ”All We Have Is Now”, ”Banksy Does New York”, ”The Last Empresario”, ”Ceremonin” och många fler.

De här är månadens favoritfilmer i K special:

  • Med ögon känsliga för grönt – en film om Barbro Hörberg: Fredag 5 juni, kl. 20:00 i SVT2
  • Regissören som försvann – historien om The Ninja Mission: Fredag 12 juni, kl. 20:00 i SVT2
  • Never back down – modeskaparen Ann-Sofie Back: Fredag 19 juni, kl. 20.00 i SVT2
  • Ström åt folket: Fredag 26 juni, kl. 20:00 i SVT2

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…