Annons
Annons


Kändistoaletter räddar liv


magnus_carlsson

Den 14 november lanserar WaterAid kampanjen I Love Toa för andra året i rad. Syftet är att öka kunskapen om sanitetskrisen i världen och samla in pengar för att fler människor ska få tillgång till toaletter. I en omröstning på ilovetoa.se kan allmänheten rösta på sin favorit bland elva toaletter designade av kändisar.

Annons

– Människors rätt till toalett handlar om säkerhet, jämställdhet, hälsa och värdighet. Frågan behöver uppmärksammas och prioriteras världen över, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid Sverige.

Kampanjen genomförs i samband med Världstoalettdagen som infaller den 19 november och det är bland annat illustratörer, skådespelare och artister som designar toaletter för att öka medvetenheten om att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toalett. Mellan den 14-23 november kommer de specialdesignade toaletterna att ställas ut i Skrapan, Stockholm. Under denna period går det att SMS-rösta på sin favorit i tävlingen och varje röst ger tio kronor till förmån för WaterAids arbete.

Årets toaletter är designade av:

– Albin Johansén, artist

– Anders ”Ankan” Johansson, komiker

– Andrea Brodin Engsäll, inredare/tv-profil

– Anja Lundqvist och Julia Dufvenius Wollter, skådespelare

– Cassandra Rhodin, designer/illustratör

– Elaine Eksvärd, retoriker

– Frida Wallberg, proffsboxare

– Gabriel Forss, artist

– Jennie Ekström, illustratör

– Miss Li, artist

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…