Annons
Annons


Kanelbullar med ny smak!

Kanelbullar med en twist - supergott!


kanelbullar

Kanelbullar med nougatsmak.

Låt dig inspireras på kanelbullens dag och baka klassiska kanelbullar med smak av Ballerinas goda nougatfyllning.

Deg
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
50 g jäst
1 tsk salt
0,5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl special
150 g rumsvarmt smör

Annons

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
300 g nougat
1 dl florsocker
2 paket Ballerina original

Gilla Allas.se på Facebook

Topping
1 ägg
Ballerina-smul

1. Värm mjölk och grädde till 37 grader. Lös upp jästen i lite av mjölkblandningen, och häll sedan i resten. Tillsätt salt, socker, sirap, kardemumma och mjöl. Blanda väl, helst med en köksmaskin. Tillsätt smöret i kuber och låt maskin bearbeta degen i ca 10 min. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

2. Förbered fyllning genom att blanda smör, nougat och florsocker. Lyft bort det övre kexet (den ljusa utan fyllning) på ca hälften av Ballerina-kexen och lägg dem åt sidan. Hacka de övriga kexen.

3. Ta upp degen ur bunken och knåda den i några minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut en del till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av Ballerinabitarna. Rulla ihop och skär degen i bitar. Lägg bullarna i formar på en plåt. Gör likadant med resterande deg och fyllning. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

4. Hacka de undanlagda ljusa kexen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på kexsmulet. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.

I vår webbshop: Allt du behöver till bakningen

Snabba leveranser – Låga priser – GRATIS frakt vid beställning över 300 kr!

Läs också:

10 mumsiga saker du kan göra med gamla kanelbullar!

Fler recept på kanelbullar!

Receptet är framtaget av Maria Culha från Orkla Confectionery & Snacks.


(22)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…