Annons
Annons


Kardemummabullens dag!

Kardemumma är en av svenskarnas favoritkryddor när det gäller kakor och bullar. Vi firar dagen med att bjuda på snabbfixat fikagott! Allra godast är de nybakade!


Kardemummabullar

Kardemummabullar.

Go’bullar i en hast

ca 20 st
Tid: ca 25 min

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/4 dl socker
1 tsk stötta kardemumma-
kärnor
125 g smör
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
ägg till pensling
pärlsocker
hackade nötter

Annons

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägg och mjölk, arbeta snabbt och lätt samman till en lösare deg.
2. Klicka ut i pappersformar, pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och nötter.
3. Grädda i 200°, 12–15 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(81)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…