Annons
Annons


Supersmarriga fikabullar!

Kardemumma och smör är fyllningen som gör bullarna till höstens absolut härligaste. Baka och njut!


Vilka godingar!

Vilka godingar!

Saftiga kardemummasnurror

30–32 st
Tid: ca 2 tim

3/4 pkt jäst
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
125 g rumstempererat smör
1 ägg
11–12 dl vetemjöl special

Fyllning:
150 g rumstempererat smör
3/4–1 dl strösocker
1–1 1/2 msk stött kardemumma
ägg till pensling
1 msk stött kardemumma + 2 msk socker

Annons

1. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37°. Lös upp jästen med lite av mjölken och tillsätt sedan resten.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Rör ner socker, salt och smör i klickar och ägg. Tillsätt mjöl, lite i taget och arbeta samman till en lätt, men smidig deg. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, 40–50 min.

3. Kavla ut degen till en platta, ca 30×75 cm, på mjölat bakbord. Blanda fyllningen och bred på plattan. Vik den dubbel på längden.

4. Skär i drygt 2 cm breda remsor och dela dem på längden, fast inte ända upp. Snurra varje ände och forma en knut. Lägg dem i bullformar på en plåt. Jäs dem övertäckta tills degen reser sig efter lätt tryck, 30–40 min.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och fördela kardemummasockret på bullarna. Grädda i 225–250°, 6–8 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(0)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…