Annons
Annons


Karl-Bertil Jonsson med tomteskägg på julkulan


julgranskula

Årets version av den populära julkulan från UNICEF har ett motiv från julens traditionella film med den givmilde Karl-BertiI Jonsson.

Annons

Per Åhlin, som både tecknat och regisserat filmen har speciellt för UNICEF valt ut och upplåtit ett motiv från sin film ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” till den julkula som UNICEF nu presenterar. Den unika handmålade julkulan i glas är ett kärt samlarobjekt och bästsäljare bland de produkter som säljs inför julen i unicefbutiken.se. Tidigare års julkulor har bland annat haft motiv av Ilon Wikland, Lisa Larson och Lotta Kühlhorn.

Gilla Allas.se på Facebook

I unicefbutiken.se återfinns också andra fina julklappar för ett gott syfte, exempelvis ett bestickset och ett fodral för surfplatta med Mumin-motiv samt en ullfilt från Klippan, designad av duon Bengt & Lotta. För många är det en självklar tradition att skicka UNICEFs julkort i december. Olika paket med julkort finns därför att köpa i butiken även i år.

Genom att köpa presenter i unicefbutiken.se bidrar man till UNICEFs arbete för barns rättigheter runt om i världen. Samtidigt får köparen en fin designprodukt av hög kvalitet att ge bort eller behålla.

De nya produkterna kommer att finnas att köpa i Unicefbutiken från slutet av oktober.

”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”, ofta refererad till som ”Karl-Bertil Jonssons julafton” är en svensk tecknad kortfilm från 1975 i regi av Per Åhlin. Den bygger på en berättelse av Tage Danielsson i hans bok ”Sagor för barn över 18 år”. Filmen har visats i Sveriges Television varje julafton sedan 1975 och är en viktig beståndsdel i många svenskars firande.

 


(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…