Annons
Annons


Kärlek, Volvo och Emmy-vinnare hos Skavlan


I Skavlan i kväll, fredag, får vi möta den före detta barnsoldaten Emmanuel Jal, Top Gear:s James May, Girls-skaparen Lena Dunham, skådisen David Dencik och den australiska artisten Sia som gör en av sina mycket sällsynta intervjuer.

Annons

Lena Dunham är kvinnan som både skrivit och spelar huvudrollen i hyllade tv-serien Girls. Arbetet med Girls har lett till att hon har vunnit två Golden Globe, varit nominerad till åtta Emmys och som första kvinna någonsin vinna Directors Guild of America:s prestigefulla pris för regi i komediklassen. Nu kommer hon med boken Not That Kind of Girl där hon öppenhjärtligt fortsätter i samma spår som tv-serien.

Gilla Allas.se på Facebook

En av världens största och populäraste tv-serier under senare år är brittiska Top Gear. En av programledarna för det spektakulära motorprogrammet är James May och han kommer till Skavlan för att bland annat berätta om hur en Volvo 240 kan påverka en kärleksrelation.

David Dencik heter en av våra mest spännande och internationellt anlitade skådespelare. Dencik är närmast aktuell i storfilmen Gentlemen och har tidigare setts i allt från Lasermannen, Cornelis-filmen till spionthrillern Tinker Tailor Soldier Spy.

Australiska Sia är låtskriverskan som plötsligt fått en egen karriär. Efter att ha skrivit hits åt Kate Perry, Rihanna och Beyoncé skrev hon ”Chandelier” åt sig själv och hon kommer till Skavlan och framför sin megahit och gör dessutom en av sina ytterst sällsynta intervjuer.

Emmanuel Jal föddes i Sudan och rekryterades som barnsoldat efter att hans familj dödats i inbördeskriget på 80-talet. Jal lyckades till slut fly från kriget och kommer till Skavlan och berättar om hur han hittat ett nytt liv med hjälp av musiken.

Skavlan: Fredag 14 november, kl 21 i SVT1

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…