Annons
Annons


Kassler med grönpepparsås

Grönpepparsås är en klassiker som står sig! Servera till nystekt kassler och klyftpotatis så har du en kalasgod middag.


Kassler med kryddig sås.

Kassler med favoriten grönpepparsås.

Kassler med grönpepparsås

2 port
Tid: 40 min

250 g kassler
1 msk smör

Sås:
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
1 tsk soja
ev 1 msk konjak
1/2 msk grönpeppar, torkad eller i lag
salt, peppar

Annons

1. Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud 5 min. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär kasslern i skivor.

Gilla Allas.se på Facebook

Skär små snitt i kanten så kupar sig inte skivan. Stek kasslern i smör.
3. Servera kasslern med såsen, ugnsstekt klyftpotatis, gröna ärter och tomatsallad.
Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

LÄS OCKSÅ


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…