Annons
Annons


Kassörskans klagan


Käre kund!

Ibland är det riktigt trevligt att träffa dig. Men alltför ofta undrar jag om det egentligen är mitt fel att:

– varan du behövde mer än något annat i världen – är slut?

– ungarna tjatar om godis?

Annons

– din chef är en idiot?

– du är så förkyld som ingen varit före dig?

– du har haft en otursförföljd, stressig, hopplöst dålig dag?

Men visst kan du låta ditt dåliga humör gå ut över mig, jag kanske verkligen är skyldig till en hel matkedjas och resten av världens tillkortakommanden?

Du kan till exempel börja med att stöna högljutt över hur lång kön är. Vänd sedan alla streckkoder på varorna åt fel håll. Lägg upp ägg och chips först, så att tunga varor krossar dem. Bli arg på mig om jag inte lyckas rädda dem. Bygg varuberg och lägg upp alla dina tunga varor, även om du har fem likadana.

När du har lagt upp allt, så kom på att du har glömt något, och gå tillbaka och låt resten av kön vänta. Låt dina barn skrika, klättra och springa på min arbetsplats. Kassamöbeln är en spännande lekplats. Varför inte låta lillan ”leka affär” bakom kassan? Det kan väl ”snälla tanten” inte ha något emot?

Glöm bort att du ska betala och se det som en obehaglig överraskning, ta tid att leta kreditkort eller växel som ligger gömt i en svårtillgänglig ficka. Att du stod i kö och klagade över väntan hör ju inte hit.

Svara i telefonen när du kommer fram till kassan, eller ring upp någon så du kan få lite vettigt gjort när du ändå inte har något annat för dig… Bli stående och lyssna koncentrerat i luren i stället för att betala. Snäs åt mig att man ju inte kan ”stänga av folk” när jag ber dig att inte uppehålla kön.

Ge mig dina hopknölade sedlar, släng dem gärna tillmig som till en apporterande hund. Pantkvittot har du tillgängligt i mungipan, med lite trevliga förkylningsbaciller.

Slöa gärna med att packa varorna så att jag får hålla nästa kunds varor framför mig. Det är ju viktigast att du får kolla kvittot, prata med en bekant eller kolla sms – först.

Säg: ”DU har gjort fel här”, för du vet ju att jag har fullkomlig makt över allt i datasystemet. Faktum är att det måste vara mitt fel att det finns krig i världen.

Jag tackar, ler och önskar dig välkommen åter!

(Krönikan är tidigare publicerad iAllas nr 22, 2013)

Vill du också bli gästskribent i Allas? I så fall kan du skicka in en krönika till emailadressen: [email protected] och skriv ”Gästkrönikör” i ämnesfältet. Krönikorna får vara mellan 2.000 och 2.200 tecken (inkl mellanslag). Vi förbehåller oss rätten att välja ut vilka krönikor vi använder, och tar i så fall kontakt med berörda skribenter för en diskussion kring arvode.


(23)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…