Annons


Katternas bästa sommarlåtar – här är topplistan!


Katternas favoritmusik

Vill du att din katt ska slippa springa och gömma sig på sommarfesterna? Undvik kat(t)astrofen genom att spela ”Boten Anna” för din misse.

Katter-noter-musik

Utifrån forskning har vinproducenten Gato Negro tillsammans med DJ:n Simon Matsuyama analyserat vilka sommarlåtar du ska spela för att katten ska gå i spinn – och vilka du ska undvika.

Annons

Katten är Sveriges vanligaste husdjur och en av de vanligaste huvudfigurerna på bilder och i filmer som delas i sociala medier. Men när det är dags för fest, smiter missen och gömmer sig bakom sängen. Det vill Gato Negro sätta stopp för, och har därför tagit fram en topplista på den musik som passar katten bäst.

Gilla Allas.se på Facebook

Topplistan: Sommarhitsen för din katt

Topp fem

1. Boten Anna, Basshunter (2006)

2. Dragostea Din Tei, Haiducii (2004)

3. Everytime we touch, Cascada (2006)

4. Crazy Frog, Axel F (2005)

5. Hej Monica, Nic & the Family (2004)

 

Botten fem – låtarna du ska undvika

1. Ingen vill veta var du köpt din tröja, Raymond & Maria (2004)

2. Ingen sommar utan reggae, Markoolio (2007)

3. Miss Decibel, Medina (2013)

4. Who’s da man (Zlatan song), Elias feat. Frans (2006)

5. My Number One, Helena Paparizou (2005)

I topp på listan med sommarmusik för katter ligger ”Boten Anna” med Basshunter som var sommarens största hit 2006, tätt följd av ”Dragostea Din Tei” med Haiducii från 2004. På tredje plats ligger ”Everytime we touch” med Cascada, också från 2006.

Precis som med människor varierar hjärtfrekvensen bland olika typer av katter. För att ge kattälskare möjlighet att hitta den perfekta låten för sin katt, har Gato Negro tagit fram det digitala verktyget Kattalgorytmen. Genom att knappa in detaljer om din katt, såsom ålder och hur aktiv katten är, tar verktyget fram den låt som med högst sannolikhet passar just din katt bäst.

Katt-musik2

Så togs topplistan fram

För att få en positiv känslomässig reaktion hos katter bör musiken ha ett tempo nära lyssnarens hjärtfrekvens, enligt den amerikanske forskaren Charles Snowdons studier. En vuxen katts hjärta slår i genomsnitt 140 slag per minut2, vilket alltså är det BPM (beats per minute) som musiken bör hålla för att skapa en positiv reaktion hos katten.

Topplistan över den bästa sommarmusiken för katter har tagits fram av dj:n Simon Matsuyama. Han har kartlagt de tre populäraste sommarlåtarna från åren 2003 fram till 2013 och sedan rangordnat dem utifrån hur tempot sammanfaller med katters hjärtslag.

För mer information samt hela topplistan, besök Kattalgorytmen.


(48)
(0)Annons

 • Kassia och Silvana

  Fräsigtvärre! Måste testas… Nospuss f Kassia och Silvana

 • Kassia och Silvana: Ja, tassen upp för detta, visst är det en kul grej, absolut värt att testa 🙂
  Tassklappar

 • Lillie Karlsson

  hahahaha!!! Både Kajsa och Maurice är tyvärr komplett omusikaliska och struntar helt i om det skulle vara boten Anna eller Stairway to heaven, men min förra katt gillade jazz och avskydde hårdrock…
  pussåkram
  lillie

 • Lillie: Hehe, vi måste erkänna att vi nog också tillhör de omusikaliska missarna 🙂 Men förstår verkligen varför din förra katt hatade hårdrock – bara en massa oväsen, tycker vi 😀
  Tassklappar Simba och Tasse

 • Schäfen Sniffsniff

  Hej helt klart att alla vill lyssna på låt om min mamma hihi, nu är Sniffsniff slö måste passa pappa som är SJUK mamma måste ut och vattna blommorna i stora växthuset tjingeling <3

 • Schäfen Sniffsniff: Ja just det, din matte heter ju Anna! 😀 Vi skickar krya på dig-kramar till husse <3 Hörs på bloggen och fejan!
  Tassklappar Simba och Tasse


Annons

Laddar nästa sida…