Annons
Annons


Key lime pie – superfräsch klassiker

Amerikansk pajklassiker med ljuvlig smak av lime. Passa på att baka den nu när det är säsong för citrus!


Den världsberömda limepajen har sitt ursprung i Key West i Florida.

Den världsberömda limepajen har sitt ursprung i Key West i Florida.

Key lime paj

ca 8 bitar
Tid: ca 30 min + 3 tim i frys

200 g digestive- eller fullkornskex, ca 14 st
2 msk farinsocker eller vanligt
100 g smält smör

Fyllning:
6 äggulor
400 g kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft, ca 3 frukter
1 msk fint rivet limeskal (utan det vita)

Annons

Garnering:
ca 2 dl vispad grädde
2 limefrukter

1. Mixa kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, upp en bit mot kanterna. Grädda pajskalet i 200° ca 8 min. Låt svalna.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Vispa äggulorna i en torr ren skål tills de börjar tjockna, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills det har tjocknat. Blanda ner limesaft och -skal. Häll massan i pajskalet. Grädda i 175°, 12–15 min. Låt svalna och frys i ca 3 tim.

3. Ta fram pajen 15–20 min före servering. Garnera med vispad grädde och tunna skivor lime samt rivet limeskal.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka fler fräscha pajer. Smarrig citronpaj hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ


(32)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…