Annons
Annons


Kidnappat barn försvinner i Tunnelbanan


T-Centralen. Foto: Erik Lefvander/Kanal 5

T-Centralen. Foto: Erik Lefvander/Kanal 5

Säsongsstarten av Tunnelbanan är full av dramatik. Larmet går om ett kidnappat spädbarn, en man hotar resenärer med kniv och två ordningsvakter attackeras av stenkastare.

Nu startar en ny säsong av Tunnelbanan där vi får följa med ned i tunnlarna för att följa livet under jord. Tillbaka är trygghetsoperatörerna som via de 4500 kamerorna bevakar tunnelbanesystemet och koordinerar hjälpinsatser för både små och stora händelser.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Tunnelbanan är Stockholms pulsåder. Över en miljon människor kliver varje dag på och av tunnelbanan för att ta sig till och från arbete, hem, skola, träning och uteliv. Vi följer personalen som arbetar under jord.

Hot och olyckor
Vi träffar både gamla bekantskaper, som Niclas och hans kollegor på trygghetscentralen, och så lär vi känna nya människor som arbetar i tunnelbanesystemet med att göra resan trygg och säker för alla resenärer. I jobbet hanterar de dagligen hot och våld, men de får också många trevliga samtalsstunder med människor som behöver hjälp att hitta vägen eller bara vill ha någon att prata med. De är först på plats vid bråk, olyckor och kollapser – i Stockholms tunnelbana.

Kidnappat barn
I säsongspremiären får arbetsledare Danne larm om en man som kidnappat ett spädbarn och försvunnit ner i tunnelbanan. Niclas på Trygghetscentralen skickar ordningsvakter till T-centralen där en man hotar folk med kniv mitt i rusningstrafiken. Ordningsvakten Mariah blir överfallen av en mycket aggressiv man samtidigt som ordningsvakterna Robert och Tedde blir attackerade med stenar.

Tunnelbanan: Onsdag 8 januari, kl 20.00. Kanal 5


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…