Annons
Annons


Killarna i bandet om Elisa Lindström: Då kan hon bli fly förbannad!

Populära sångerskan Elisa Lindström är just nu aktuell i Let´s dance! Det här reportaget publicerades i Allas nummer 26 2014, läs om romansen med Elisas gitarrist och vad killarna i dansbandet egentligen tycker om henne!


Elisa Lindström tävlar i Let´s dance.

Elisa Lindström tävlar i Let´s dance.

Det är ingen hejd på Elisa Lindströms framgångar

Ibland känns det overkligt att ha så många fans

AV JOAKIM LÖWING
FOTO: PETER ERICSSON OCH PRESSBILD

Är man ute och spelar 120 dagar om året – inklusive hela midsommarhelgen – är det svårt att ha ett fungerande förhållande. Om man inte har samma lösning som dansbandssångerskan Elisa Lindström, 23.
Hon är nämligen tillsammans med gruppens gitarrist Markus Frykén.
Midsommarkransen sitter perfekt på hennes huvud, jordgubbsvinet är upphällt och jordgubbarna väntar på att stoppas in i munnen. Men för Elisa Lindström blir det som vanligt de senaste åren – ingen fest med familj och vänner.
Hon ska spela med sitt dansband Elisas både på midsommarafton (Degerfors) och midsommardagen (Kungälv). Inte alls som under uppväxtåren då föräldrarnas sommarstuga i Tåtorp, vid sjön Viken ett par mil utanför Töreboda, alltid var en given plats att fira på.
–Vi började jämt med en morgonpromenad för att plocka blommor. Pappa snickrade ihop stången och så klädde vi den. Sedan åt vi gott och hade det väldigt mysigt. Nu får jag nöja mig med att åka dit så fort det finns tid över. Då slappar jag och tar det lugnt. En fisketur med pappa är också given, berättar Elisa.

Personliga texter

Sommaren är nämligen ännu mer späckad än resten av året när det gäller spelningar runtom i landet. Totalt ligger det på runt 120 per år, i snitt var tredje dag, och är som allra mest den här ti- den.
– Jag är jätteglad att jag får göra det som är roligast av allt. Men det kan bli lite mycket ibland. För att kunna livnära oss på musiken krävs att vi spelar så mycket, även om det tar mycket energi. Så gott som varje uppträdande pågår i fyra timmar, det är ju en oskriven regel inom dansbandsmusiken eftersom publiken också dansar till våra låtar. Men så länge man får jobba med musik klarar man av slitet.
Samtidigt ska de ha tid och kreativitet att göra nya låtar och ge ut nya plattor. Album nummer fem ges ut till hösten.
– Jag skriver många av våra texter och försöker att göra dem personliga. De kan handla om vad som helst och jag får ofta idéer när jag ska gå och lägga mig eller är ute och promenerar. Då finns ju tid för eftertanke, annars är det ofta full fart. Sedan skrivs musiken ofta av vår producent Henrik Sethson.
Elisa pluggade på musikgymnasiet i Skövde samtidigt som hennes ett år äldre pojkvän Markus Frydén och Robert Lundh. Men det var först när hon gick i trean och de bägge andra tagit studenten som de bildade Elisas.
–Jag är uppvuxen med dansbandsmusik och har alltid tyckt om det. Fast det var väl inte så många yngre som var intresserade att starta en sådan grupp. Därför tyckte jag att det var jättekul när Markus ville göra det och vi fick med oss några till. Man kan väl säga att vi har ett ungdomligare sound, men kör på det klassiska dansbandsgunget.
Deras första mål var att komma med i tävlingen ”Dansbandskampen” i SVT hösten 2010.

Så otroligt glad

– Jag minns så väl när jag stod på studentflaket och skulle hem till mottagningen för släkten. Då ringde de och sa att chanserna var goda för oss att bli uttagna. Vi var två utmanarband som slogs om en plats, så den sommaren visste vi vad vi skulle göra, haha. Vi repade enormt mycket.
Elisas kvalade inte bara in – utan vann hela tävlingen.
– Det gick från 0 till 100 på en gång, knappt man trodde att det var sant. Livet förändrades ganska fort och vi fick en massa spelningar direkt. Då började jag förstå att jag kanske kunde leva på musiken.
När de gick vidare till finalen fick Elisa, enligt pojkvännen Markus, ett skrattanfall som varade i över 20 minuter!
–Jag kunde inte kontrollera mina känslor helt enkelt. Jag var så otroligt glad, det var ju det vi hade kämpat för. Ända sedan gruppen startade har vi jobbat stenhårt för att lyckas.
Efter en tid som vänner och kollegor blev de ett par.
– Känslorna växte sig allt starkare och vi kände båda att det fanns något mer än bara vänskap.En del undrar om det inte är jobbigt eller svårt att ha sin pojkvän i bandet, men jag tycker bara att det är fördelar. Ingen av oss har heller några problem att skilja på privat- och arbetsliv.
Den största fördelen är att de får träffas hela tiden och inte behöver vara borta en massa från varandra under allt turnerande.
– Det hade säkert varit lite svårt att ha ett förhållande om man nästan aldrig är hemma. Men den biten behöver vi ju inte oroa oss över, haha. Vi kan varandra utan och innan.

Kul träffa fansen

Efter segern i ”Dansbandskampen” har Elisa även vunnit Guldklaven i kategorin ”Årets sångerska” både 2011 och 2012 – och i vintras utsågs gruppen till 2013 års dansband i Sverige. Dessutom vann Elisa ”Körslaget” i höstas och del- tog i Melodifestivalen i våras då hon blev femma i sin deltävling med låten ”Casano- va”.
– Det händer så mycket roligt hela tiden och det ger massor av energi. Jag minns när vi fick skriva autografer i samband med en spelning i Malung. Det var jättemycket folk och kändes helt overk- ligt. Men nu har vi börjat vänja oss och det är jättekul att träffa fansen. Grammisen är vi väldigt stolta över och jag tyckte att det var fantastiskt att delta i ”Melodifestivalen”, en dröm som gick i uppfyllelse. Jag gör det gärna igen.

Annons

Läs också: Intervju med Elisa när hon var med i Melodifestivalen

Började tidigt

När Elisa vaggades till sömns som liten, var det ofta till tonerna av Lotta Engberg som mamma Eva läste musikgymnasiet i Karlstad tillsammans med. Både hennes mamma och morfar Sten Gustavsson är lokalkändisar i hemtrakterna. Mamman sjunger fortfarande i en grupp, medan morfar spelar dragspel.
–Jag började uppträda med dem på Göta Kanal-båtar när jag var i elvaårsåldern. Men då hade jag redan startat min första grupp tillsammans med min tre år yngre syster Alma och två andra tjejer i Mariestad. Våra pappor jobbade ihop och vi träffades när vi skulle lussa för dem. Gruppen hette LaLi och fanns ända från det att jag var fem tills jag var femton år. Bland annat blev vi sexa i ”Lilla Melodifestivalen” 2005. Numera skriver jag och Alma mycket musik ihop.
Under sista helgen av juni ska Elisas spela på en ny dansbandsweekend i Ullared tillsammans med Lasse Stefanz, samt Scotts och Bar- bados dagen efter.
–Jag ser fram mot det mycket, kul att träffa andra dansband. Och så kanske jag hinner med att shoppa lite, avslutar hon med ett skratt.

Namn: Elisa Lindström.

Född: 24 april 1991 i Töreboda.

Familj: Mamma Eva, pappa Jan, storebröderna Karl och Linus, lillasyster Alma, pojkvännen Markus Frykén.

Bor: Lägenhet i Skövde.

Intressen: Musik, träning, umgås med vänner.

Bästa egenskap: Envis.

Sämsta egenskap: Envis (kanske blir för mycket ibland).

Pojkarna i bandet om Elisa

Robert Lundh, 24, keyboard:
+
Snäll, glad, rättvis, rolig och positiv. Hon har ett driv framåt, vill utvecklas och är tävlingsinriktad.
Kan ha svårt att passa tider ibland. Har ett riktigt dåligt lokalsinne, som kan bli roligt ibland när hon är ute och går på promenad. Tur då att det finns gps i mobilen.

Markus Frykén, 24, gitarr:
+ Hon är målinriktad, ärlig, snäll och vet vad hon vill.
Man ska hålla sig undan när Elisa inte fått någon mat. Då kan hon bli fly förbannad!

Felix Rajamäki, 22, bas:
+ Väldigt driftig och får saker gjort.
Eftersom hon är så driftig blir det inte så mycket lugn eller egen tid.

Daniel Wallin, 25, trummor:
+ Väldigt målinriktad, har hon bestämt sig för något så händer det.
Hon fiser extremt illa (ha, ha).

Elisas bästa dansbandslåtar:

”De ensammas promenad” med Arvingarna

”Hallå, hallå” med Vikingarna

”Jag ringer på fredag” med Sven-Ingvars

”En liten ängel” med Thorleifs

”Lyssna till ditt hjärta” med Friends

Se Elisa´s spela i Ullared

LÄS OCKSÅ


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…