Annons
Annons


Kjell Alinge tillbaka med Niagara – en ny radioserie!


En av den svenska radions pionjärer Kjell Alinge är tillbaka i etern den 16 juni med programmet Niagara.

Programmet är en expedition genom världens alla musikgenrer. En surrealistisk mix av filmrepliker, Kjell Alinges funderingar, intervjuer och ljud från stränder och städer.

Annons

– Niagara är som en tjusig cinoramaåkning från den femtonde kratern på månens baksida, passerande korvkiosken i Hässleholm och landning mitt i Bollywood i Indien. Det blir vacker musik, fasa, skräck och balett. Det slutar aldrig men börjar jämt. Lite som en påtänd fiol som rullar hem i natten, berättar Kjell Alinge.

Varje program tar avstamp ur en filmgenre som vilda västern, science-fiction, film noir, romantisk komedi, action osv. I en surrealistisk mix blandas filmrepliker, Kjells funderingar, intervjuer och musik som man aldrig förväntat sig höra. Varje program är 120 minuter långt och musiken tas från alla P2:s genrer och värdsdelar. Ljud och prat från stränder, städer samt från Kjell som vill visa hur vi allesammans bor, lever och umgås på planeten som kunde hetat P2.

Niagara sänds varje söndag i P2 med start den 15 juni kl. 22.00 och nio veckor framåt. Repris i P2 över Stockholm fredagar 15.00-17.00.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…