Annons
Annons


Frisk citronkladdkaka!


Frisk citronkladdkaka

ca 10–12 bitar
Tid: ca 45 min

350 g smör
6 dl strösocker
rivet skal av 3 citroner
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker

Garnering:
skivad citron
florsocker

Annons

Till servering:
vispad grädde

1. Smält smöret, dra kastrullen från värmen och rör ner socker, citronskal och ett ägg i taget. Blanda mjöl och vaniljsocker och sikta ner under omrörning.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 35 min.
3. Lossa kanterna försiktigt och låt kakan kallna i formen. Serveras kall med vispad grädde. Garnera med skivad citron och pudra över florsocker.

Recept av läsaren Gunilla Samuelsson-Persson

 


Namn: Gunilla Samuelsson-Persson.
Ålder: 57 år.
Bor: I Enköping.
Yrke: Läkarsekreterare.
Hur kom du på receptet?
– För 15 år sedan såg jag ett recept med choklad och apelsin som jag gjorde om eftersom jag ville ha en friskare smak. Nu finns varken apelsin eller choklad med!
Vad är viktigt att tänka på när man bakar kakan?
– Att ingredienserna har samma temperatur. Ge kakan tid och stressa inte.

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • Nat Ten

    Det låter godare än vad det är ,tyvärr. 6dl.socker verkar vara för mycket då kakan blev en riktig sockerbomb Mvh En citronälskare

  • Linda

    vart hittar jag receptet?

  • Allas redaktion

    Hej Linda! Ja, det kan man undra… 🙂 Något har hänt med denna artikeln, vi ska undersöka vad och se om vi kan fiska upp (hela) receptet någonstans i cyberrymden 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…