Annons
Annons


Lyxig kladdkaka med vit chokladsås

Vem gillar inte kladdkaka? Vi rekommenderar varmt den här varianten som du rör ihop i ett nafs!


Kladdkaka

ca 8 bitar
Tid: ca 35 min

125 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2–3 msk mandelspån

Vit chokladsås:
1 dl vispgrädde
200 g grovhackad vit choklad

Annons

Till servering:
ev vispad grädde
ev bär

1. Smält smöret i en större kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg, blanda väl.
2. Rör ner övriga ingredienser utom mandelspånen till en slät massa. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diam. Strö över mandelspån.
3. Grädda mitt i ugnen i 175°, 18–20 min. Kakan ska vara något lös i mitten, den stelnar när den kallnat.
4. Koka upp grädden i en kastrull, dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt svalna och ställ in i kyl till lagom konsistens. Servera kakan med chokladsåsen och ev vispad grädde och bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 


(41)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…