Annons
Annons


Kladdkaka i portionsform

Snabbgjort helggott! En riktig chokladdröm! Perfekt med lättvispad grädde och färska bär till.


kladdmuffins

Muffins med bär och grädde.

Muffins med bär och grädde

ca 18 st
Tid: ca 20 min

175 g mörk choklad av god kvalitet
175 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 Garnering:
bär
ca 3 dl vispgrädde

Annons

1. Smält hackad mörk choklad försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det något avsvalnade chokladsmöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen under omrörning tills allt är blandat.

2. Häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen, gärna i muffinsplåt, i 225° 5–6 min. Ta ut kakorna och låt dem svalna. Förvara dem i kylen.

3. Servera dem med bär och vispad grädde.

Serveringstips: Värm en muffins i taget i mikron i ca 15 sek på full effekt.

Fler recept på kladdkakor hittar du HÄR

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(7)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…